Nosaltres

Xàtiva renaix som un grup de gent que un dia de Fira va pensar que alguna cosa més es podia fer, que no calia estar mirant sempre el que feien les institucions i que el potencial dels xativins era tan gran que ells mateix s’ho podien fer, així que ens vam inventar el Xàtiva Renaix, on tots hi teniu cabuda.

 

Ja sabeu us esperem. xativarenaix@gmail.com

 

 

 

Història del projecte


Durant la Fira d'agost de 2012, davant de la implicació desigual de la societat xativina en les seues festes majors i la tristor generada per la complicada situació econòmica de molts habitants de la nostra ciutat, un grup de joves xativins va decidir crear una marca per aglutinar a totes aquelles persones que estimen la ciutat de Xàtiva i els valors que han portat a convertir-la en una de les ciutats més reconegudes fora de les nostres fronteres. Lluny d'implicacions partidàries, "Xàtiva Renaix" pretén ajuntar les implicacions sentimentals amb la ciutat.

La primera activitat d'aquesta agrupació ha sigut dissenyar una samarreta firera per fer visibles als xativins en la Fira i poder mostrar entre firaires i forasters com d'orgullosos estan els xativins de la seua ciutat. "Xàtiva Renaix" o amb el seu nom complet "Xàtiva renaix de les cendres" -fent referència a la crema de la ciutat, però també a l'actual crisi econòmica- aspira a agrupar 29.469 persones (la totalitat dels xativins i xativines) en aquest missatge d'esperança i amor a la ciutat. "Xàtiva Renaix" opina que si els xativins de 1707 van poder sobreposar-se a la crema de la ciutat sencera, els xativins actuals podran eixir de qualsevol altra adversitat que se'ls interpose en el camí, incloent la crisi econòmica.